Почетна » Донирај
 

Да направиме....
Вистински симбол на подобри времиња...
Место кое ќе го сплоти Миравци...
Место кое ќе го потврди нашиот силен христијански дух...
Место на кое сите заедно, за век и векови, ќе ги прославуваме радосните моменти... Вечна потврда на основните христијански принципи -
Вера, Надеж и Љубов...

 

Донација за Св. Константин и Елена

По многу години од рушењето и палењето на црквата Свети Константин и Елена во Миравци, во 2008 година започна реконструкцијата на овој соборен храм. Неодамна се завршени три големи куполи и потребно е да се постави потпорен зид како би се заштитил храмот од елементарни непогоди за објектот да биде целосно надворешно завршен и да дојде до фаза на внатрешна обработка (преградување, реконструкција и др.)

За оние што би сакале да учествуваат како приложници во обновата на овој соборен храм, значаен и за историскиот континуитет на македонското Православие, Повардариска Православна Епархија отвори: 
св.Пантелејмон, Охрид
Вера, Надеж, Љубов...

Помогни, донирај и ти!

 1. денарска жиро-сметка:

Повардариска Православна Епархија
200001955491183
Стопанска Банка АД Скопје
со назнака: црква „Св. Константин и Елена“ Миравци 


2. девизна жиро-сметка:

ххх31000000хххх
Стопанска Банка АД Скопје
со назнака: црква „Св. Константин и Елена“ Миравци 


IBAN: MK.072900010313xxxxx
SWIFT: STXBMK2X
Св. Константин и Елена“ Миравци

 


Сакате и сте во можност да донирате, тоа можете да го сторите на следните:
Телефони за донација
T-mobile (+389) 070 143 xxx
VIP (+389) 077 143 xxx
ONE (+389) 075 143 xxx

 
 
icon