Св. Константин и Елена

Св. Константин и Елена, современи икони создадени според византиските канони. Константин и Елена делат и го придржуваат Светиот крст..
Св. Константин и Елена

 Античкиот јазик е..

По трагите на писмото и јазикот на Древните Македонци
Со анализирањето на текстот запишан на Каменот од Розета, Бошевски и Тентов дошле до сознание дека јазикот на античките Македонци оставил големи траги во денешниот македонски јазик. „Има околу 20... Повеќе

 МПЦ Актуелности

Осветување на нов параклис посветен на света маченичка Параскева

(22.10.2010)


Сеноќно бдение во чест на Покров на Пресвета Богородица и св. Јован Кукузел
Во параклисот на манастирот во Рајчица

(15.10.2010)


Прием во Кабинетот на Архиепископот г.г. Стефан

(14.10.2010)Актуелности повеќе